У Мінфіні розповіли про зловживання з ПДВ на мільярди гривень

Читать на русском
Деякі українські компанії, які претендують на відшкодування ПДВ, зазначають некоректні суми з метою збільшення відшкодувань.

З часу запуску Реєстру автоматичного відшкодування ПДВ система зафіксувала потенційні зловживання компаній-платників податків на загальну суму 2 мільярди гривень.

Про це заявив державний секретар Міністерства фінансів Євген Капінус, передає «Слово і Діло» з посиланням на FinClub.

«З початку роботи системи виявлено проблемних сум до відшкодування близько 2 млрд гривень», - повідомив він.

Реєстр заявок на відшкодування ПДВ почав роботу з квітня 2017 року. Водночас, бізнес отримав часовий люфт до 1 липня, протягом якого Державній фіскальній службі не дозволено блокувати податкові накладні компаній-платників податків.

Поки Реєстр працює в тестовому режимі і податкові накладні не блокують, деякі українські компанії, які претендують на відшкодування ПДВ, відзначають некоректні суми з метою збільшення майбутніх відшкодувань.

За словами пана Капінус, тестовий режим роботи реєстру зовсім не означає, що система не фіксує зловживання з боку бізнесу.

«Система зараз в автоматичному режимі не блокує податкові накладні, але вона показує проблемні суми. Їх видно. Фіксується, якщо та чи інша податкова накладна має проблеми. І це дало підставу для того, щоб ДФС звернула увагу на цю накладну», - зазначив він.

Тому, ДФС має всі можливості для здійснення контролю, запевнив представник Мінфіну.

Зазначимо, залишок коштів на єдиному казначейському рахунку в квітні скоротився на 5,3% з 32,812 млрд гривень (на 1 квітня) до 31,071 млрд гривень (на 1 травня).

Раніше у Держказначействі назвали виплачені суми відшкодування ПДВ за новим реєстром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: