Стали відомі подробиці ракетного удару США по сирійських авіабазах

Читать на русском
Американські есмінці Портер та Росс вночі випустили 59 ракет Томагавк по аеродрому сирійських урядових військ Шайрат.
фото: Pinterest

Американські есмінці «Портер» та «Росс» вночі випустили 59 ракет «Томагавк» по аеродрому сирійських урядових військ Шайрат.

Про це заявив прес-секретар міністерства оборони США Джефф Девіс, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міноборони США.

«За наказом президента, американські сили здійснили удар крилатими ракетами по аеродрому сирійських ВПС сьогодні близько 20:40 за Вашингтоном (4:40 ранку, 7 квітня за місцевим часом в Сирії). Метою удару було визначено аеродром Шайрат в провінції Хомс», – йдеться в заяві.

При цьому в Пентагоні зазначили, що операція була проведена у відповідь на хімічну атаку сирійських ВПС в містечку Хан-Шейхун, через яку загинули сотні мирних сирійців, в тому числі жінки і діти.

«Удар був проведений з використанням ракет «Томагавк», запущених з есмінців «Портер» та«Росс» в східній частині Середземного моря», – розповіли в Міноборони США.

За даними департаменту оборони США, всього було запущено 59 ракет по літаках на аеродромі, ангару, складах з пальним і обладнанням, а також по бункерах з боєприпасами, системам ППО і радарах.

«США застосували надзвичайні заходи, щоб уникнути жертв серед цивільного населення, відповідно до закону про збройні конфлікти. Були реалізовані всі заходи, щоб здійснити цей удар з мінімальним ризиком для персоналу на аеродромі», – зауважили в департаменті оборони.

За даними американської розвідки, саме аеродром Шайрат використовувався для зберігання хімічної зброї, і атака урядової авіації в провінції Ідліб проводилася саме звідси.

«Перші ознаки вказують на те, що цей удар серйозно пошкодив і зруйнував сирійські літаки, а також інфраструктуру та обладнання на аеродромі Шайрат, і зменшив здатність сирійського уряду використовувати хімічну зброю. Застосування хімічної зброї проти невинних людей неприпустимо», – підкреслили в департаменті оборони США.

Нагадаємо, сьогодні вночі США завдали ударів крилатими ракетами по військовій базі урядових сирійських військ.

США звинуватили сирійський уряд в застосуванні хімічної зброї, президент Дональд Трамп роздумує над проведенням військової операції в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: