У Маріуполі не залишиться жодної школи з російською мовою навчання

Читать на русском
Всі школи міста Маріуполя поступово перейдуть на українську мову - батьків переконують, що так діти будуть мати більше можливостей реалізувати себе.
Школа міста Маріуполя

У Маріуполі всі школи міста перейдуть на українську мову.

Про це повідомила начальник управління освіти Маріупольської міськради Світлана Добровольська, передає місцевий портал 0629.com.ua, пише «Слово і Діло».

Мова викладання у навчальних закладах: де в Україні найбільше російських шкілНайменше шкіл з українською мовою викладання розташовано в Донецькій, Луганській і Одеській областях, а російською навчають у майже половині приватних шкіл.

Поки впровадження української мови як основного виробляється поступово. У цьому році дві школи стануть україномовними. Серед них - ЗШ №10, де набрано 5 українських перших класів по 30-35 чоловік.

За словами Добровольської, все це має відбуватися поступово. Батьків переконують, що дитина, яка навчається в класі українською мовою, має більше можливостей реалізувати себе в Україні. Батьки це розуміють, цим і пояснюється велике прагнення віддавати дітей саме в класи з українською мовою навчання.

На сайті Верховної Ради, законопроект поки що не зареєстровано.

Нагадаємо, що на Донбасі школярі отруїлися купоросом.

А в Україні перевірять якість освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: