Гройсман назвав переваги пенсійної реформи

Читать на русском
Запропонований Кабінетом Міністрів проект пенсійної реформи передбачає відновлення соціальної справедливості і дозволяє побороти тіньову зайнятість.
Володимир Гройсман

Запропонований Кабінетом Міністрів проект пенсійної реформи передбачає відновлення соціальної справедливості і дозволяє побороти тіньову зайнятість.

Про це сказав у ефірі програми «Право на владу» прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

Глухий кут для пенсіонерів: що слід змінити у пенсійній системіЗаступник співголови «Стратегічної групи радників з підтримки реформ» назвав ключові положення успішної пенсійної реформи.

«Повинна бути встановлена справедливість. Якщо я працюю 35 років і сумлінно плачу відрахування, я повинен отримати гідну пенсію. І нова система - спосіб боротися з тіньовою зайнятістю і спосіб подолати дефіцит бюджету пенсійного фонду. Ми за 7-10 років зменшимо дефіцит бюджету пенсійного фонду і виведемо його (дефіцит) в нуль, а люди будуть отримувати гідні виплати», - зазначив глава уряду і додав, що сумлінна сплата внесків буде працювати в інтересах боротьби з зарплатами в конвертах.

Він підкреслив, що зараз ситуація в пенсійній системі близька до катастрофічної, і бездіяльність буде вести тільки до погіршення.

Проблема, за словами Гройсмана, полягає не тільки в тому, що дисципліна виплати єдиного соціального внеску - ключового джерела наповнення бюджету пенсійного фонду - досить низька, але і в тому, що стаж людей, які виходять на пенсію - зазвичай недостатній.

Кабмін схвалив пенсійну реформуПредставляючи проект пенсійної реформи, прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що вона передбачає зміни страхового стажу і збереження віку виходу на пенсію.

Між тим, саме дисбаланси в трудовому стажі обумовлюють ситуацію, коли людина, яка має 35 років стажу, отримує таку ж мінімальну пенсію, що і чоловік, який працював значно менше, або не працював зовсім.

При цьому, говорячи про можливу підтримку реформи в парламенті, Гройсман зазначив: «Це не політика. Це математична реформа. І вона вимагає прийняття. Навряд чи можна бути проти підвищення пенсій для 9 млн пенсіонерів, проти скасування оподаткування працюючим пенсіонерам. Це комплексні рішення, які виведуть пенсійну систему на новий рівень. Я впевнений, що ми знайдемо кількість голосів для прийняття ініціатив».

Він також додав, що після ухвалення парламентом проекту закону пенсійної реформи уряд до кінця року забезпечить підвищення та осучаснення пенсій військовим-пенсіонерам.

Нагадаємо, що 18 травня Гройсман попросила Раду розглянути питання недовіри до Кабміну.

А 11 січня 2017 року Гройсман пообіцяв найближчим часом змінити модель щодо фінансування Служби зайнятості на модель підтримки створення робочих місць. Подивимося, чи вдасться політику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: