Особливий статус УПЦ МП і заборона церков: під Раду звозять протестувальників – фото

Читать на русском

Українські парламентарії планують розглянути на засіданні особливий статус Московського патріархату і заборону церков, які співпрацюють з окупантами.

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер має намір розглянути законопроект №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаному агресором, через що під парламент вийшли протестувальники, яких звозили на автобусах.

Цей законопроект повинен бути винесений у четвер на голосування, повідомляє «Слово і Дело».

Так, з-за даних законопроектів під будівлю Верховної Ради на автобусах почали підвозити протестуючих Московського патріархату. Також, біля парламенту в посиленому режимі знаходяться співробітники правоохоронних органів.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, законопроект №4511, а також законопроект №4128, що передбачає можливість вільно змінювати підпорядкованість релігійної громади будь-якого центру шляхом реєстрації нової редакції статуту, прийнятої за згодою простої більшості присутніх на зборах громадян, що належать до релігійної громади, стоять в порядку денному парламенту на четвер.

Відповідно до законопроекту, призначення центрального і регіонального керівництва таких церков відбувається після узгодження відповідних кандидатур Міністерством культури України. Крім того, релігійні організації з особливим статусом зобов'язані будуть погоджувати з держорганом, який зареєстрував їх статут, запрошення в Україну іноземних релігійних діячів для проповідницької і іншої канонічної діяльності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: