На Рівненській АЕС знову запрацював енергоблок

Читать на русском
Сьогодні на Рівненській АЕС після тривалого ремонту знову підключили до мережі другий енергоблок.
Рівненська АЕС

На Рівненській АЕС в 6:19 підключили до мережі енергоблок №2 після проведення середнього планово-попереджувального ремонту, який тривав 37 діб.

Про це повідомляє прес-служба держпідприємства «НАЕК «Енергоатом», пише «Слово і Діло».

Під час ремонту виконано регламентні роботи і ряд заходів з модернізації та підвищення безпеки блоку.

Місцеві легенди України: будівництво енергоблоків Хмельницької АЕСПродовжуючи проект «Місцеві легенди України», напередодні роковин аварії на ЧАЕС «Слово і Діло» вирішило привернути увагу до атомної енергетики в Україні, а саме – до історії будівництва 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Станом на 8:00 10 травня в роботі перебувають всі 4 енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 2650 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Упродовж минулої доби енергоблоками РАЕС вироблено 56,5 млн кВт-год електроенергії, з початку місяця - 508,9 млн кВт-год, з початку року - 6 273,4 млн кВт-год електроенергії. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та знаходиться у межах діючих норм.

Нещодавно, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик анонсував введення в дію 4-го енергоблоку Трипільської теплової електростанції (Київська область) у найближчі місяці.

Нагадаємо, що 26 квітня 2017 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що влітку в Чорнобильській зоні запрацює перша сонячна електростанція. Побачимо, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: