Санкційні компанії РФ виграли публічні закупівлі на 66 мільйонів гривень

Читать на русском
З 67 зареєстрованих в Україні компаній, що потрапили в санкційний список, 32 компанії брали участь і перемагали в публічних закупівлях в Prozorro.
Санкційні компанії РФ

Із 67 зареєстрованих в Україні компаній, що потрапили в санкційний список, 32 компанії брали участь і перемагали в публічних закупівлях в Prozorro.

Про це йдеться в повідомленні Центру удосконалення закупівель Київської школи економіки, передає «Слово і Діло».

Майже всі тендери, в яких вигравали санкційні компанії - у сфері телекомунікацій (у 92% випадків предметом закупівлі були послуги у сфері інформаційних технологій та пакети програмного забезпечення).

Найбільше перемог у «СОФТЛАЙН ГРУП УКРАЇНА» (32.9 млн гривень), що пропонує комплексні ІТ рішення. Друге місце - у 18 компаній з групи «Парус» (18 млн гривень), розробника програмного забезпечення для автоматизації та управління державними установами і підприємствами. Третє місце - у «НВП Енертех», яке займається геоінформаційними системами у сфері водоканалів і міської інфраструктури.

Нагадаємо, що найбільш проблемну довідку для участі в держзакупівлі перевели в електронний вигляд.

Раніше Кабінет міністрів доручив відпрацювати пілотний проект по продажу об'єктів малої приватизації через електронну систему публічних закупівель ProZorro.

А 6 лютого 2017 року в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що має намір в 2019 році відібрати закупівлі ліків від міжнародних організацій назад в Україну і замовляти ліки на світовому ринку через систему ProZorro. Подивимося, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: