Штаб АТО: інтенсивність обстрілів знизилася, є поранені

Читать на русском
З початку доби бойовики здійснили 11 обстрілів наших позицій, трохи знизивши їх інтенсивність: один боєць Збройних сил України отримав поранення.
фото: espreso.tv

З початку доби бойовики здійснили 11 обстрілів наших позицій, трохи знизивши їх інтенсивність: один боєць Збройних сил України отримав поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Обстріл позицій сил АТО з боку російсько-терористичних військ продовжилися, але їх інтенсивність відносно зменшилась. З початку доби, станом на даний момент, бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Один український воїн отримав поранення», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 18 травняСитуація на сході країни за станом на 00:00 18 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку зафіксовано найбільшу кількість випадків застосування незаконними збройними формуваннями зброї проти українських захисників. Вранці вони вели вогонь із стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів по укріпленнях ЗС України в районі Широкиного, Гнутового, Водяного. По наших позиціях у Мар'їнці противник здійснив обстріл з 82-мм мінометів. Неподалік від Новотроїцького українських воїнів обстрілював ворожий снайпер. По бійцях сил АТО, які обороняють Красногорівку, бойовики стріляли з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП і зенітної установки.

На донецькому напрямку вранці бойовики обстріляли з БМП і великокаліберних кулеметів один з наших опорних пунктів біля Луганського, на Світлодарській дузі, після чого НЗФ дещо знизили свою вогневу активність. Вдень вони тільки один раз застосовували зброю проти підрозділів сил АТО – в районі селища Зайцеве, де противник використовував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

На луганському напрямку бойовики російсько-терористичних військ протягом дня тільки один раз порушили режим тиші, обстрілявши опорник українських військ в районі Кримського з автоматичних станкових гранатометів.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада у другому читанні прийняла в цілому закон про зміни в документальному оформленні травм (каліцтв, поранень або контузій) учасниками АТО.

За 17 травня російсько-окупаційні війська 52 рази обстріляли позиції сил АТО, поранення отримали п'ять українських солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: