Указ про блокування російських соцмереж і сервісів набув чинності

Читать на русском
Указ Президента Петра Порошенка про блокування російських соціальних мереж, пошукових і поштових сервісів набув чинності.

Указ Президента Петра Порошенка про блокування російських соціальних мереж, пошукових і поштових сервісів набув чинності.

Документ опублікований в газеті «Урядовий кур'єр», повідомляє «Слово і Діло».

«Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в інтернеті Yandex, соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники», заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено опрацювати уряду і СБУ за участю Нацбанку», – йдеться в повідомленні.

Документ передбачає санкції щодо фізосіб, причетних до проведення нелегітимних виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму і до юридичних осіб України, які провели незаконну перереєстрацію за російським законодавством.

Санкції торкнуться фізосіб з громадянством РФ, які причетні до незаконного переслідування і протиправних дій відносно українців і російських юридичних осіб, діяльність яких загрожує інформаційній та кібербезпеці України.

Нагадаємо, провайдерам загрожує штраф за невиконання указу про блокування заборонених російських ресурсів в мережі.

16 травня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов закликав провайдерів скоріше почати блокувати санкційні російські ресурси в інтернеті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: