ЄС чекає від України пояснень з приводу блокування російських сайтів

Читать на русском
Очікується, що офіційна оцінка або реакція на санкційне рішення буде схвалена в ЄС після отримання детальної інформації.

Європейський союз розраховує отримати додаткову інформацію з приводу ухваленого Україною рішення про блокування російських сайтів.

Про це повідомили в представництві Європейського союзу в Україні, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Ми підняли це питання в діалозі з українською стороною, розраховуємо отримати детальнішу інформацію», - повідомив ЕП Юргіс Вільчинскас, керівник відділу преси та інформації дипмісії.

Очікується, що офіційна оцінка або реакція на санкційне рішення буде схвалена в ЄС після отримання детальної інформації.

Як відомо, 16 травня президент підписав указ, який ґрунтується на рішенні РНБО і накладає санкції на ряд російських IT-компаній, в тому числі розробників програмного забезпечення. Також цей указ зобов'язує всіх провайдерів заблокувати доступ до ряду російських інтернет-сервісів, включаючи Яндекс, Вконтакте, Односклассники.

За порушення указу президента України передбачено штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Водночас, в НАТО не вважають загрозою свободі слова блокування російських соцмереж і інтернет-сервісів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: