Трамп передав Лаврову секретні дані від Ізраїлю

Читать на русском
Американський президент Дональд Трамп поділився з російським главою МЗС Сергієм Лавровим секретними розвідданими, отриманими від Ізраїлю.

Американський президент Дональд Трамп поділився з російським главою МЗС Сергієм Лавровим секретними розвідданими, отриманими від Ізраїлю.

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела, передає «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

Раніше ЗМІ писали, що Трамп розкрив секретну інформацію під час недавньої зустрічі в Білому домі з главою МЗС Росії Лавровим і послом РФ Сергієм Кисляком. При цьому, джерело цих даних не повідомлявся.

Джерела газети серед американських чиновників розповіли, то Ізраїль є одним з найважливіших партнерів США на Близькому Сході і той факт, що Трамп вирішив поділитися секретними даними з РФ, може нашкодити відносинам Вашингтона та Єрусалиму.

Переговори з Лавровим – сигнал про готовність Трампа зустрітися з ПутінимДиректор Київського інституту мирних досліджень пояснив, з чим можуть бути пов'язані переговори Трампа й Лаврова та чого очікувати Україні.

Відзначається, що тепер є можливість того, що інформація може потрапити до Ірану, союзника Росії і головною загрозу Ізраїлю на Близькому Сході.

При чиновники Ізраїлю не стали коментувати інформацію видання і то, чи були вони джерелами розвідданих, якими Трамп поділився з Лавровим.

Нагадаємо, 16 травня видання Washington Post оприлюднило інформацію про те, що Трамп під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим розкрив йому секретну інформацію щодо «Ісламської держави», що поставило під загрозу найважливіше джерело американської розвідки всередині терористичної організації.

Пізніше Трамп заявив, що мав повне право ділитися з Росією інформацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: