Стали відомі імена десяти кандидатів на посаду аудитора НАБУ

Читать на русском
На посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України претендують 10 осіб, кандидатуру 11-го розглядає антикорупційний комітет Верховної Ради.
фото: УНІАН

На посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України претендують 10 осіб, кандидатуру 11-го розглядає антикорупційний комітет Верховної Ради.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

На даний момент в списку претендентів на посаду аудитора НАБУ значиться десять прізвищ, а кандидатуру одинадцятого – Фаріда Попала зараз розглядає профільний комітет Верховної Ради, оскільки вона була подана із запізненням.

Серед них рекомендований Блоком Петра Порошенка Найджел Браун, чию кандидатуру ВР відхилила під час минулого конкурсу.

За рекомендацією громадськості до списку включили кандидатуру екс-прокурора США Марти Борщ, яка свого часу добилася вироку Павлу Лазаренку і колишнього керівника комісії ООН по боротьбі з безкарністю в Гватемалі Карлоса Кастресана.

Правозахисники з Української Гельсінської спілки подали кандидатуру професора кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Михайла Буроменського.

Також Гельсінська спілка рекомендувала на посаду аудитора НАБУ професора кафедри правосуддя КНУ імені Шевченка Олександру Яновську, адвоката і професора Академії адвокатури Сергія Гончаренка і юриста і виконавчого юриста Української Гельсінської спілки Аркадія Бущенка.

Крім того, без рекомендацій була подана кандидатура прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та ДПС управління нагляду в кримінальному провадженні Києва Євгена Дудка і самовисуванням подана кандидатура пенсіонера Валерія Сильвестровича.

Нагадаємо, МВФ вимагає надати НАБУ можливість самостійно подавати запити до суду щодо прослуховування підозрюваних.

Новий конкурс на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро був оголошений антикорупційним комітетом ВР 5 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: