Порошенко в Страсбурзі візьме участь у церемонії підписання безвізу для України

Читать на русском
Сьогодні, 17 травня, Президент України Петро Порошенко відвідає з робочим візитом Страсбург і візьме участь у церемонії підписання безвиза для України.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 17 травня, відвідає з робочим візитом Страсбург (Франція).

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, Порошенко візьме участь у церемонії підписання президентом Європейського парламенту і представником Мальтійського головування в Раді ЄС законодавчого рішення про введення ЄС безвізового режиму для громадян України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що в листопаді 2016 року Україна отримає безвізовий режим з ЄвросоюзомСказано 20 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також в рамках візиту Порошенко проведе зустрічі з президентом Європейського парламенту Антоніо Таяні і лідерами ключових парламентських фракцій.

До Європи без віз: до чого готуватися українському туристуЕксперт-міжнародник розповів про основні умови і особливості безвізового режиму для України.

Церемонію підписання угоди про безвізовий режим України та ЄС можна буде подивитися у прямому ефірі 17 травня. Таку заяву Європейська комісія опублікувала на своєму офіційному сайті.

«Запрошуємо вас подивитися урочисту пряму трансляцію підписання рішення про безвізовий режим для України. На церемонії будуть присутні голова Європейського парламенту Антоніо Таяні і президент України Петро Порошенко», - відзначили в прес-службі.

Раніше Порошенко заявив, що після підписання безвізу, кордони українцям відкриють 34 країни.

Нагадаємо, що Ісландія заявила про готовність ввести безвізовий режим з Україною слідом за ЄС.

А 11 травня, Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: