Порошенко про безвіз: кордони українцям відкриють 34 країни

Читать на русском
Біометричні паспорти в Україні отримали понад 3 млн осіб, кордони українцям відкриють 34 країни.

Біометричні паспорти в Україні отримали понад 3 млн осіб, кордони українцям відкриють 34 країни.

Про це під час прес-конференції, яку транслював телеканал «112 Україна», заявив президент України Петро Порошенко, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що Україна стане членом Євросоюзу до 2025 рокуСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Найлегше оцінити практичні перші моменти безвізу, їх дуже легко проілюструвати цифрами, оскільки понад 3 млн. 300 тис. українських громадян вже отримали біометричні паспорти і в очікуванні зараз історичного рішення. Ще мільйони мають на руках звичайні закордонні паспорти з раніше виданими візами. Я хотів би сказати, що якщо у когось відкрита віза, то такі документи також дчинні, їздити з ними в країни ЄС можна без будь-яких перешкод. У 2016 році понад 15 млн. разів українці перетинали наш кордон з країнами ЄС і тепер, я сподіваюся, зникнуть вже черги в посольствах, консульствах і візових центрах ... Зараз громадяни України мають можливість подорожувати без віз до 52 країн. У червні цього року додається відразу 34 європейських держави, і це ще не все. Тому запровадження безвізового режиму для українських громадян відкриває шлях до його лібералізації ще з 3 трьома десятками країн так званого білого шенгенської списку», - зазначив президент.

«Цей день ми наближали як могли»: соцмережі про безвіз«Слово і Діло» зібрало реакцію користувачів соціальних мереж на рішення Євросоюзу про ухвалення безвізу для українців.

Відзначимо, Петро Порошенко вперше з 3 червня 2016 року проводить прес-конференцію. На неї акредитувалися майже 200 представників засобів масової інформації.

Наступного тижня Петро Порошенко повинен поїхати в Брюссель для участі в підписанні відповідного законодавчого акту про надання Україні безвізового режиму. А з 11 червня українці зможуть відвідувати країни ЄС без віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: