Поліція звинувачує оператора державних лотерей в несплаті податків у особливо великих розмірах

Читать на русском
Засновниками оператора державних лотерей Українська національна лотерея створено злочинні схеми по ухилянню від сплати податків в особливо великих розмірах.

Засновниками оператора державних лотерей «Українська національна лотерея» (УНЛ) створені злочинні схеми ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це йдеться в постанові суду від 19.12.2016 року, передає «Слово і Діло».

Кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків розслідує Нацполіція.

Слідчими встановлено, що службові особи ТОВ «Лакі Ленд», ТОВ «Планета Земля», ТОВ «Планета Земля Центрц» і ТОВ «Юнайтед грін планет» створили злочинні схеми ухилення від сплати податків, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом та організації азартних ігор під видом проведення лотерей.

«Посадові особи ТОВ «Лакі ленд», ТОВ «Планета Земля», ТОВ «Планета земля центр» і ТОВ «Юнайтед грін планет» з метою отримання надприбутків, під виглядом випуску і реалізації лотерей «Фаворит спорт», фактично проводили незаконну букмекерську діяльність - гральний бізнес, який підпадає під норми ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні».

До того ж, для втілення зазначеної протиправної схеми, представниками ПІІ використовується низка суб'єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності, серед яких ТОВ «Флорида груп» і ТОВ «Авант Груп». У цьому разі кошти на рахунки ТОВ «Лакі ленд», ТОВ «Планета Земля» і ТОВ «Юнайтед грін планет» надходять з рахунків транзитних підприємств, які, в свою чергу, отримують їх від комерційних структур реального сектора економіки (т. зв. замовників на переведення в готівку і мінімізацію податкових платежів)», - йдеться у постанові суду.

За даними слідства, ТОВ «Планета Земля Центр» і ТОВ «Юнайтед грін планет» мали 14 рахунків в російському Сбербанку.

Раніше в Сумах поліція перевіряла інформацію про надання Національною лотереєю незаконних ігрових послуг.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков закликав ряд операторів лотерей закритися «по-хорошому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: