«Українську національну лотерею» запідозрили в незаконному діяльності

Читать на русском
У Сумах поліція перевіряє інформацію про надання Національною лотереєю незаконних гральних послуг.

У Сумах поліція перевіряє інформацію про надання «Національною лотереею» незаконних гральних послуг.

Про це сообщаили в Головному управлінні Національної поліції в Сумській області, передає «Слово і Діло».

До чергової частини Сумського міського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Харківській, 2/1 здійснює свою діяльність незаконний гральний заклад.

Гральний бізнес має компенсувати соціальну шкоду – ЗаболотнаДиректор «Мистецького Арсеналу» Наталія Заболотна впевнена, що соціальна шкода від легалізації азартних ігор буде незрівнянно більшою.

«Попередньо встановлено, - зазначив Павло Карабута, начальник Сумського відділу поліції, - що за цією адресою функціонує заклад «Національна лотерея».

Гравці в залі через адміністратора робили ставки за грошові кошти, починаючи від 50 гривень. На системному обладнанні використовувалася програма «Золотий тріумф». З місця події вилучено 15 моніторів, 2 системних блоки і грошові кошти. Вилучене обладнання направлено на експертизу, яка встановить, чи відноситься програмне забезпечення, яке встановлене на комп'ютерах, до грального бізнесу. За її результатами буде дана відповідна правова оцінка».

Слідчим відділом поліції Сумського відділу внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 203-2 «Зайняття гральним бізнесом» Кримінального кодексу України, в рамках якого будуть перевірятися інші відділення «Національної лотереї» в Сумах.

Раніше глава МВС Арсен Аваков закликав ряд операторів лотерей закритися «по-хорошому».

Нагадаємо, в Дніпрі відсторонили трьох поліцейських на час розслідування подій 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: