Бойовики понад 40 разів обстріляли сили АТО

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 16 травня.

За минулу добу, 16 травня в зоні проведення антитерористичної операції російсько-окупаційні війська 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Впродовж минулої доби втрат серед військовослужбовців ЗС України не було», – йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку найгарячішими точками залишаються ділянки в районі населених пунктів Широкине, Водяне, Павлополь, Гнутове. Там бойовики ввечері обстрілювали наші позиції традиційно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. Біля Широкиного та Водяного бойовики також використовували озброєння БМП. Неподалік Павлополя - міномети калібру 82 мм. Обстрілював противник українських захисників й північніше: в районі Мар'їнки з великокаліберних кулеметів, біля Красногорівки - з 82-мм мінометів та протитанкового ракетного комплексу.

На донецькому напрямку проросійські бандформування ввечері зосередили свій вогонь в районі Авдіївки. ЇЇ передмістя та деякі позиції південніше бойовики обстрілювали з заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів й озброєння танку. Одна ворожа міна калібру 120 мм знову влучила у житловий квартал Авдіївки. На щастя, цього разу ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Біля Верхньоторецького противник бив з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. По українських воїнах поблизу Новолуганського бандит вели вогонь з озброєння БМП. А неподалік селища Травневе били з 120-мм мінометів.

На луганському напрямку зафіксовано 8 епізодів застосування бойовиками зброї. Тут противник вів вогонь зі 120-мм мінометів по наших укріпленнях поблизу Кримського, Трьохізбенки та Кряківки. Там же подекуди бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети і міномети калібру 82 мм. А один із опорних пунктів сил АТО неподалік Малинового був обстріляний ворогом зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, у штабі АТО озвучили кількість обстрілів з початку доби 16 травня.

Раніше українські військові спростували захоплення бойовиками «сірої зони» під Пісками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: