У штабі озвучили кількість обстрілів з початку доби: втрат немає

Читать на русском
З початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили 19 обстрілів позицій Збройних сил України: втрат серед наших захисників немає.
фото: УНІАН

З початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили 19 обстрілів позицій Збройних сил України: втрат серед наших захисників немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Протягом дня підрозділи російсько-терористичних військ продовжували обстрілювати позиції сил АТО. З початку доби бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Втрат серед українських вояків не було», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 травняСитуація на сході країни за станом на 00:00 16 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку бойовики обстрілювали наші опорні пункти в районі Павлополя, Широкиного, Водяного з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Біля Чермалика вони били з великокаліберного кулемета. По позиціях біля Красногоровки ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. А українських бійців, які тримають оборону біля Новотроїцького, обстрілював ворожий снайпер.

На донецькому напрямку околиці Авдіївки і окремі позиції на південь від міста противник обстрілював з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З передмістя тимчасово окупованої Горлівки бойовики били в бік наших опорних пунктів в районі Зайцевого з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На луганському напрямку противник рано вранці обстріляв українських захисників в районі селища Жовтого з 120-мм мінометів, а позиції біля Лопаскиного зі станкового протитанкового гранатомета. Після цього незаконні збройні формування істотно знизили свою вогневу активність. Протягом світлого часу доби, станом на цю годину, не було зафіксовано жодного факту застосування ними зброї на цьому напрямку.

Нагадаємо, 16 травня Генштаб Збройних сил почав призов офіцерів запасу, які отримали звання на військових кафедрах інститутів.

15 травня російсько-окупаційні війська 37 раз обстріляли позиції ВСУ на Донбасі, в результаті двоє військовослужбовців отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: