Прокуратура заочно повідомила про підозру ще шістьом учасникам зіткнень в Дніпрі 9 травня

Читать на русском
Прокуратура Дніпропетровської області заочно повідомила про підозру в масових заворушеннях і хуліганстві ще шістьом учасникам зіткнень в Дніпрі 9 травня.
фото: rbc.ua

Прокуратура Дніпропетровської області заочно повідомила про підозру в масових заворушеннях і хуліганстві ще шістьом учасникам зіткнень в Дніпрі 9 травня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, повідомляє «Слово і Діло».

«Прокуратурою Дніпропетровської області заочно повідомлено про підозру у хуліганстві і масові заворушення ще шістьом учасникам зіткнень, що сталися в Дніпрі 9 травня 2017. Оскільки останні ухиляються від слідства, прокуратурою отримано дозволи на їх затримання і доставку в суд з метою обрання запобіжного заходу», – розповіла прес-секретар глави ГПУ.

За її словами, до теперішнього часу слідство встановило особи 15 людей, які причетні до скоєння цих злочинів, серед них також організатори, координатори і активні учасники, а також «касири», які оплачували «роботу» тітушок.

Сарган зазначила, що п'ятьом з них, в тому числі і організатору, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (двох можуть випустити під заставу, прокуратура оскаржує це рішення).

«Ще одному підозрюваному, який активно сприяє слідству, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Відносно дев'яти осіб наслідком отримані дозволи на затримання і доставку в суд з метою обрання запобіжного заходу», – додала вона.

Нагадаємо, 16 травня нардеп «Народного фронту» Юрій Береза висунув до Луценка вимогу внести подання про притягнення до відповідальності нардепа «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула в зв'язку з провокаціями в Дніпрі 9 травня.

15 травня в Дніпрі на час проведення розслідування подій 9 травня від роботи відсторонили трьох поліцейських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: