Росія знову припинила постачати в Україну скраплений газ

Читать на русском
Російська митниця почала вимагати від експортерів скрапленого газу в Україну позитивний висновок Федеральної служби з технічного та експортного контролю РФ.

Російська митниця почала вимагати від експортерів скрапленого газу в Україну позитивний висновок Федеральної служби з технічного та експортного контролю РФ.

Про це повідомляє Oilnews з посиланням на українських операторів ринку і російських виробників, пише «Слово і Діло».

За словами операторів, вимога щодо виведення ФСТЕК для залізничних партій почала діяти з 1 травня.

У той же час автомобільний експорт був неможливий без укладення ФСТЕК вже 28 квітня.

«Ще 27 квітня вантажили нормально, а 28-го два поїхали в Брест двома машинами з «лукойлівським» газом, і вже відбій, повернулися порожніми», - повідомив представник великої компанії-імпортера газу в Україну.

Джерело в «Белорусьнефть» повідомило, що проблем з оформленням експорту в Україну 1-4 травня не спостерігалося.

Російські постачальники відзначають, що під час оформлення митної декларації вантажу в напрямку України митниця запитує висновок ФСТЕК як додатковий документ. Порядок отримання дозволу розміщений на сайті цього відомства, і передбачає 15-денний термін розгляду заявки, а також 10-денний термін для подання додаткових документів. При цьому висновок потрібен на кожен контракт.

Як російські постачальники, так і українські імпортери повідомляють, що нові вимоги найближчим часом не матимуть впливу на український ринок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на російських митницях припинили оформляти поставки скрапленого газу в Україну. Пізніше Росія тимчасово зняла заборону на поставки скрапленого газу в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: