Меркель заявила, що НАТО планує брати участь в міжнародній коаліції проти ІДІЛ

Читать на русском
Канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила про те, що НАТО розглядає можливість участі в діях міжнародної коаліції проти угруповання ІДІЛ.
Ангела Меркель

У НАТО зараз обговорюють питання про можливу участь в діях міжнародної коаліції проти угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ).

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, пише «Слово і Діло».

Меркель чітко вказала Путіну межі дозволеногоПолітичний експерт пояснив, як змінилися позиції України після переговорів Президента РФ Володимира Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Зараз ми ведемо переговори з приводу того, в якому ступені НАТО може внести свій офіційний внесок в зусилля коаліції», - сказала Меркель.

Таку заяву Меркель зробила у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення про те, що США раніше запропонували підключити НАТО до міжнародної коаліції проти угруповання ІГІЛ.

США ліквідували терориста – соратника ватажка ІДІЛУ Сирії США змогли ліквідувати терориста - соратника ватажка ІДІЛ, він був убитий 2 тижні тому.

«Як я сказала, переговори йдуть, і я закликала генерального секретаря НАТО продовжувати ці переговори і, можливо, завершити їх до (саміту НАТО в Брюсселі - Ред.) 25 травня», - додала канцлер.

Нагадаємо, що в чотирьох федеральних землях Німеччини спецпідрозділи поліції проводять антитерористичну операцію проти прихильників джихадстського угруповання «Ісламська держава».

Раніше в Сирії заарештували ватажка терористичного угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді.

Відмітимо, що ІДІЛ взяла на себе відповідальність за атаку на конвой НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: