Меркель чітко вказала Путіну межі дозволеного

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Путін говорив і буде говорити все, щоб спробувати видати бажане за дійсне. Заяви Путіна пронизані брехнею. Більше того, він може брехати в очі світовим лідерам, а не лише своїм громадянам. Усі це прекрасно розуміють.

Про це, оцінюючи переговори Президента Росії Володимира Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель розповів у коментарі «Слову і Ділу» Олександр Палій.

«Показовою для нас була позиція Меркель. В дуже багатьох питаннях канцлер Німеччини зайняла непохитну позицію. Звичайно, Меркель – канцлер Німеччини й позиція її пронімецька, але в результаті вона виявляється проукраїнською. Зокрема, це стосується питання кордону та того, що політичне просування може бути лише після систематичного припинення вогню», – вважає політолог, акцентуючи на тому, що це саме те, чого домагалась Україна, й зараз ця позиція перемогла не лише в Німеччині, але й у США.

«Зараз усі розуміють, у якій ситуації знаходиться Україна, й те, що просуватися в політичній частині в той час, коли відбувається стрілянина, неможливо», – додав він.

Зустріч, яка відбулась, на його переконання, закріпила цю позицію.

Крім того, незабаром відбудеться саміт G20 і наразі Меркель задає Путіну межі, за які він не повинен заходити.

«Образно кажучи, Меркель фактично обставила Путіна червоними прапорцями в українському та загальноєвропейському питаннях. Німеччина – країна, що приймає гостей і робить такі кроки. Позиція Меркель зараз логічна, безумовно, пронімецька, але й проукраїнська водночас», – резюмував Палій.

За підсумками переговорів Володимир Путін заявив, що Україна втратила свій шанс для реалізації Мінських угод, а канцлер Німеччини закликала РФ надати Києву доступ до державного кордону.

Нагадаємо, два роки тому Президент України запевнив, що Мінські домовленості – це мирний план, який обов'язково буде виконаний. Рейтинг відповідальності Петра Порошенка доступний за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: