Гральний бізнес має компенсувати соціальну шкоду – Заболотна

Читать на русском
Директор «Мистецького Арсеналу» Наталія Заболотна впевнена, що соціальна шкода від легалізації азартних ігор буде незрівнянно більшою.
Наталія Заболотна

Директор «Мистецького Арсеналу» Наталія Заболотна впевнена, що соціальна шкода від легалізації азартних ігор буде незрівнянно більшою.

Про це вона заявила в коментарі виданню «Вести», передає «Слово і Діло».

Вона нагадала, що на цей момент в Раді зареєстрований законопроект на випадок легалізації грального бізнесу, відрахування з якого у вигляді податкового збору в 10% та 1% з акцизу на спиртне та цигарки підуть на реалізацію соціально значущих проектів в галузі культури.

Авторами відповідного документа виступили 19 депутатів, серед яких Мустафа Найєм, Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв, Олег Ляшко, Борислав Береза, Світлана Заліщук та інші.

Кінопроектори та ігрові автомати – нові пріоритети розвитку культури від чиновниківЗакон про підтримку вітчизняного кіно може стати зручним майданчиком для розподілу частини коштів грального бізнесу, а сам Мінкульт, який традиційно вважається не дуже прибутковим відомством, отримає можливість розпоряджатися значними фінансовими надходженнями.

«Ми пропонуємо законопроект про «податок на гріх»: 10% збору від азартних ігор та 1% з акцизу на горілку та тютюн пропонуємо направити до спецфонду, з якого фінансувалися б установи культури», – пояснила Заболотна.

Раніше велика кількість авторитетних людей в області культури, а також політиків заявили про підтримку запропонованого командою «Мистецького Арсеналу» проекту закону.

На сайті парламенту зареєстровано декілька схожих законопроектів, серед яких – скандальний законопроект про фінансування кінематографу за рахунок азартних ігор.

Нагадаємо, деякі експерти побоюються його лобістського характеру через високий вплив олігархів на авторів і можливу корупційну складову.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: