Росія знову наполягає на запровадженні особливого статусу Донбасу

Читать на русском
Росія вимагає запровадити особливий статус Донбасу за Формулою колишнього глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штаймайера.

Росія вимагає запровадити особливий статус Донбасу за Формулою колишнього глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штаймайера.

Про це заявив представник Росії в контактній групі з врегулювання ситуації в Україні Борис Гризлов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

«Російська Федерація послідовно наполягає на набутті чинності закону про особливий статус Донбасу за «формулою Штайнмайера», якнайшвидшому розведенні сил і засобів сторін в Станиці Луганській», - сказав він.

Російські сценарії для Донбасу: від тактики «поглинання» ОРДЛО до референдумуСпеціаліст пояснив, чому пауза в переговорному процесі по Донбасу може бути небезпечна для України, і як зміниться тактика РФ після французьких виборів.

Нагадаємо, «формула Штайнмайера» визначає механізм набуття чинності закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей на тимчасовій основі в день виборів і на постійній основі - вже після опублікування звіту ОБСЄ про підсумки виборів.

Раніше Росія вже заявляла, що Донбасу необхідний спецстатус.

Як повідомлялося, Геращенко заявила, що РФ блокує переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі. Також Україна звинуватила РФ в спробах зірвати «нормандську зустріч».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: