Місія ОБСЄ припинила польоти безпілотників середнього радіусу дії в зоні АТО

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що припинила польоти безпілотних літальних апаратів середнього радіусу дії.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) припинила польоти безпілотних літальних апаратів середнього радіусу дії.

Про це під час брифінгу сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає «Слово і Діло».

Хуг заявив, що останній тиждень став п'ятим тижнем поспіль, коли спостерігачами було зафіксовано зниження кількості порушень режиму тиші на Донбасі.

Місія ООН – «козир», який українська дипломатія традиційно витягує з рукава, коли нічого сказатиГолова правління фонду «Майдан закордонних справ» оцінив результативність переговорів Президента України з держсекретарем США і пропозицію про введення миротворчого контингенту на Донбас.

При цьому він пояснив, що представники місії фіксують зниження насильства через те, що після смертельного інциденту із загибеллю спостерігача, який стався 23 квітня біля села Пришиб, місія частково обмежила патрулювання на Донбасі.

«Обмеження зменшили географію нашого патрулювання, а також призвели до припинення польотів наших безпілотних літальних апаратів середнього радіусу дії. Все це передбачає, що ми не можемо здійснювати моніторинг та звітувати про факти, в тому числі і про порушення, в тому обсязі, в якому ми зазвичай це робили», - сказав Хуг.

Разом з тим, він зазначив, що відмінною рисою конфлікту на Донбасі є його непередбачуваність і нестабільність.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ підтвердили смерть чотирьох цивільних в зоні АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: