Стало відомо, що обговорюватимуть Порошенко і Меркель на майбутній зустрічі

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України назвали основні теми майбутньої зустрічі Петра Порошенка і Ангели Меркель.

Під час майбутньої зустрічі Президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель сторони обговорять три основні теми – тиск на РФ в контексті деескалації ситуації на Донбасі, євроінтеграцію України та допомогу Німеччини в проведенні реформ в Україні.

Про це в інтерв'ю журналістам у Брюсселі заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Перше питання – як спільно працювати над тим, щоб тиснути на Росію, щоб вона виконала те, що повинна зробити на Донбасі», – сказав міністр.

За його словами, це необхідно для повернення Донбасу до нормального життя і його майбутньої реінтеграції. Клімкін заявив, що Меркель також зустрінеться з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном і для цього необхідно скоординувати подальші кроки в рамках «нормандського формату».

«Другий аспект – це наше європейський вимір – і безвізовий режим, і асоціація, і подальші кроки... І третій момент – це допомога з боку Німеччини нашим реформам. Є кілька важливих проектів, як приклад назву енергоефективність і створення фонду енергоефективності, де наші німецькі друзі нам дуже допомагають», – додав міністр.

«Переговори відбудуться найближчим часом, Президент України перебуває в постійному контакті з канцлером Німеччини», – уточнив Клімкін.

Нагадаємо, Клімкін обговорив із Трампом можливість залучення США до «нормандського формату».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: