Глава місії ОБСЄ зробив заяву щодо ситуації на Донбасі

Читать на русском
Глава СММ ОБСЄ закликав забезпечити безпеку мирного населення та спостерігачів моніторингової місії на Донбасі.

Глава спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) Ертурул Апакан закликав негайно припинити вогонь на Донбасі та забезпечити безпеку спостерігачам.

Про це він сказав на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає «Слово і Діло».

«Безпека і захист беззбройних спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, а також мирного населення на сході України повинні бути в пріоритеті у сторін конфлікту», - наполіг глава ОБСЄ.

Апакан нагадав, що з моменту підриву на Донбасі автомобіля з представниками місії, пройшло близько трьох тижнів, але змін і поліпшення ситуації не спостерігається.

За його словами, у зв'язку з цим, ОБСЄ змушені обмежувати патрулювання на Донбасі.

Червоний хрест назвав число людей, які залишили ДонбасТривалий військовий конфлікт на сході України змусив залишити рідні землі понад 2,8 мільйона осіб.

Голова ОБСЄ попередив, що ключ до зняття цих обмежень залежить не від переговорів в Мінську, та не від представників місії.

«Що потрібно - так це не більше обіцянок, а щоб ті, хто вже ці обіцянки дали, їх виконували», - сказав він.

Нагадаємо, в кінці квітня на території «ЛНР» підірвалася машина патруля СММ ОБСЄ. В результаті вибуху загинув один співробітник місії, ще двоє були поранені. Бойовики заявили, що автомобіль ОБСЄ відхилився від «основного маршруту».

В ОБСЄ вимагають розслідування та вважають, що проїзд патруля по цій дорозі був плановим, а міну заклали спеціально.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: