Гройсман обіцяє піти у відставку в разі провалу пенсійної реформи

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів в цифрах про пенсійну реформу, яку планують ухвалити до кінця травня поточного року.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів в цифрах про пенсійну реформу, яку планують ухвалити до кінця травня поточного року.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що урядовий проект пенсійної реформи передбачатиме підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії до 25 років.

«Ми вважаємо, що до 25 років це буде абсолютно оптимальний стаж», - сказав прем'єр в ефірі «112 Україна», відповідаючи на питання про те, яке підвищення страхового стажу буде передбачати проект пенсійної реформи, пише «Слово і Діло».

Гройсман також зазначив, що розраховує презентувати проект пенсійної реформи до кінця травня.

При тому він додав, що готовий піти у відставку, якщо не проведе в країні пенсійну реформу.

«З 1 жовтня 5 млн 620 тис українських пенсіонерів отримають підвищену пенсію і достатньо істотну. Якщо я це не виконаю, будь ласка, я готовий тоді піти у відставку, але я знаю, що я це зроблю, я знаю, що ми це зробимо спільно з коаліцією та президентом, узгодимо ці рішення будуть підписані президентом і ми їх запровадимо», - сказав Гройсман.

Життя на пенсії: чому українські пенсіонери отримують мізерні виплати, а система на межі колапсуВиконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера назвав причини, які привели пенсійну систему до критичного рівня.

Раніше Гройсман розповів, як пенсійна реформа підвищить пенсії.

Нагадаємо, Мінфін обіцяє підвищити пенсії українцям за однієї умови.

Також повідомлялося, що глава Мінфіну Данилюк не подав до парламенту обіцяний законопроект про пенсійну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: