У Рівненській області провокатори закликали до створення «РНР»

Читать на русском
Приводом для відкриття кримінальної справи стала спроба несанкціонованого мітингу в обласному центрі Рівненської області.
Мітинг під Рівненською ОДА

У Рівненській області відкрито кримінальне провадження за фактом замаху на територіальну цілісність та недоторканність України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу прокуратури області.

Приводом для відкриття кримінальної справи стала спроба несанкціонованого мітингу в обласному центрі, на якому серед іншого звучали тези про утворення так званої «Рівненської Народної Республіки».

«Приводом і підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стала спроба проведення 10.05.2017 несанкціонованого мітингу в м Рівне, на якому група осіб намагалася вчинити дії, спрямовані на посягання територіальної цілісності і недоторканності України шляхом здійснення публічних закликів і розповсюдження матеріалів з закликами щодо таких дій», - йдеться в повідомленні прокуратури Рівненської області.

Чи можливий в Україні сепаратистський реваншПісля подій у Дніпрі на 9 травня з побиттям учасників АТО журналіст Денис Попович вирішив з'ясувати, чи можливий в Україні реванш сепаратистів.

«Псевдоакція» була припинена правоохоронцями та місцевими активістами після того, як її учасники зібралися під будівлею ОДА. «У останніх вилучено плакати і листівки під гаслами «Пензенська Республіка», «Янтар - надбання Рівненської народної республіки», - уточняють в прокуратурі.

У даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою притягнення винних осіб до відповідальності.

Відзначимо, що в Миколаєві сталася бійка між воїнами-афганцями та представниками нацкорпуса «Азов» та учасниками АТО.

11 травня активісти почали пікет під будівлею Міністерства внутрішніх справ України з вимогою відставки глави міністерства Арсена Авакова за «напад поліції» на офіс ОУН 9 травня.

Нагадаємо, раніше начальника Мелітопольської поліції Юрія Буланова відсторонили від виконання своїх службових обов'язків, а по організації роботи місцевих правоохоронців 9 травня призначили службову перевірку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: