У Дніпрі відкрили Алею пам'яті загиблих воїнів АТО

Читать на русском
Алея пам'яті в Дніпрі — найбільший в Україні меморіал вшанування Героїв АТО і Революції Гідності.

У Дніпрі відкрилася унікальна для України Алея пам'яті, присвячена загиблим Героям АТО і Революції Гідності. Вона стала наймасштабнішим в Україні меморіальним комплексом.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик, передає «Слово і Діло».

«Відтепер на Алею Пам'яті ми будемо обов'язково привозити всіх наших гостей - особливо зарубіжних. Особливо тих, хто не вірить, що у нас в країні йде війна. 503 загиблих героя на стелах - нагадування живим про те, що війна триває, і ми повинні бути гідними тих, хто віддав за нас своє життя. Сьогодні о 20:00 ми запалимо Свічки Пам'яті на Алеї... Приходьте всі. Давайте вшануємо Пам'ять наших Героїв», - написав він.

На відкриття Алеї пам'яті прийшли тисячі дніпрян, серед них і сім'ї загиблих.

Алея пам'яті в Дніпрі — найбільший в Україні меморіал вшанування Героїв АТО і Революції Гідності.

«Сьогодні тисячі людей прийшли на відкриття Алеї Пам'яті загиблих в АТО. Такого єднання душ і сердець в Дніпрі я не бачив вже давно. Дякую кожному з вас, всім, хто був з нами на площі перед ДніпрОДА, і тим, хто морально підтримував нас здалеку», - написав він.

Під час відкриття Алеї пам'яті в небо випустили сотні білих кульок, що символізують світлі душі понад 500 мешканців Дніпропетровщини, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України. Ветерани АТО і родичі загиблих власноруч висадили 180 туй навколо великих скляних стел, які підсвічуються вночі.

На стелах - фотографії загиблих і фраза «Герої не вмирають» чотирма мовами: українською, англійською, німецькою та французькою. Крім того, на них розміщено фотографії з передової, зняті українськими військовими фотокореспондентами в тому числі і відомим фотографом Дмитром Муравським. Завдяки підсвічуванню фотографії набувають надзвичайної реалістичності.

Алея пам'яті в Дніпрі — найбільший в Україні меморіал вшанування Героїв АТО і Революції Гідності.

У супроводі оркестру колони військових пройшли урочистим маршем біля стел з фотографіями загиблих. До стел з фотографіями героїв було покладено квіти.

Проект, ініціатором якого став голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, реалізовано виключно на кошти меценатів.

За словами Резніченка, Алея пам'яті в Дніпрі стала найбільшим в Україні меморіальним комплексом вшанування пам'яті загиблих під час Революції Гідності і війни на сході країни, повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко заявив, що Алея Героїв АТО в Дніпрі буде відкрита в травніСказано 6 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Алея пам'яті в Дніпрі - найбільший в Україні меморіал вшанування Героїв АТО і Революції Гідності. Це - символ опору українського народу і його незламного духу. Те, що сьогодні відбувається - це справжнє єднання душ і сердець, і я хочу подякувати всім, хто сьогодні прийшов вшанувати пам'ять наших героїв, а також тих, хто допомагав здійсненню цього проекту», - зазначив Резніченко.

Раніше в Дніпрі під час масових зіткнень 9 травня поліція застосувала силу до учасників АТО.

Як повідомили в ГПУ, п'ятьом з сімох затриманих повідомлено про підозру у скоєнні хуліганських дій, масових безладів і заподіяння тілесних ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: