МЕРТ звинуватило держпідприємства в саботажі незалежного аудиту

Читать на русском
В МЕРТ назвали 11 підприємств, які повністю саботують вимога щодо проведення незалежного аудиту.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі назвали ігнорування незалежного аудиту держпідприємствами відвертим саботажем.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Моя позиція: це відвертий саботаж реформи управління державними підприємствами. І ми його подолаємо. Підприємства повинні працювати над модернізацією, використовуючи інновації та інвестиції, підвищувати конкурентність і виходити на експортні ринки. Ніхто не буде робити продукцію на склад і не буде генерувати збитки. Крапка», - сказав Кубів.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє ліквідувати понад тисячу неефективних держпідприємствСказано 10 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

В МЕРТ назвали 11 підприємств, які повністю саботують вимога щодо проведення незалежного аудиту: ДП «Національний спортивний комплекс «Олімпійський», ДП «Адміністрація морських портів України» (слід зазначити, що після зміни керівництва процес підготовки до аудиту на підприємстві зрушив з місця), Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укринтеренерго», ДП «Вугілля України», ДП «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. Макарова», ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара», ДП «Фінансування інфраструктурних проектів», ДП «Регіональні електричні мережі», ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»- «Машпроект», ДСП «Чорнобильська АЕС» та ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська».

Раніше Мінекономрозвитку відмовилося пом'якшувати вимоги до аудиторів державних підприємств, як рекомендував Антимонопольний комітет.

Також відзначимо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував масштабну кампанію з продажу державних активів вже у 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: