МЕРТ і ФДМ представили проект нового закону про приватизацію

Читать на русском
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Фонд державного майна розповіли про проект закону про приватизацію, який замінить сім чинних законів, що стосуються продажу держмайна.
фото: facebook/ФДМУ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Фонд державного майна розповіли про проект закону «Про приватизацію», який замінить сім чинних законів, що стосуються продажу держмайна.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку ФДМ в Facebook.

Одним з головних нововведень в законопроекті стане поділ об'єктів на великі і малі. Великими будуть вважатися об'єкти з активами понад 250 мільйонів гривень, і їх продаж зможе проводитися лише за участю радників з провідних інвестиційних банків світу.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє залучати міжнародних аудиторів до проведення приватизації підприємствСказано 26 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Зараз кількість таких об'єктів в Україні становить близько 60 з 900.

Підприємства з активами менше 250 млн гривень будуть потрапляти під правила приватизації малих об'єктів і будуть продаватися на електронних майданчиках, на зразок «Prozorro.Продажі».

При цьому в процесі приватизації більше не буде інституту оцінювачів, вартість об'єктів буде визначатися ринком.

Крім того, згідно із законом підготовка до продажу буде скорочена до 4-5 місяців з нинішніх 9-12, а термін подання заявок потенційних покупців буде збільшений з 20-45 днів до 20-180 днів. Також законопроект передбачає посилення захисту прав інвесторів і можливість застосування міжнародного арбітражу.

Нагадаємо, 3 березня заступник голови МЕРТ Максим Нефьодов анонсував запуск нового проекту ProZorrо, метою якого є можливість продажу і здачі в оренду об'єктів держвласності.

У лютому перший віце-прем'єр міністр Степан Кубів повідомив, що в 2017 році Україна планує продати близько 100 підприємств в рамках приватизаційної кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: