Майже 70% платежів за газ оплачуються за рахунок субсидій і пільг

Читать на русском
За опалювальний сезон 2016-2017 року частка платежів за газ побутовими споживачами за рахунок субсидій і пільг зросла до 69 відсотків.
фото: intvua.com

За опалювальний сезон 2016-2017 року частка платежів за газ побутовими споживачами за рахунок субсидій і пільг зросла до 69%.

Про це розповіли в прес-службі «Регіональної газової компанії», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За підсумками останнього опалювального сезону оплата за газ по групі компаній РГК становила 47,4 млрд грн. Левову частку цієї суми складають розрахунки субсидіями і пільгами, а саме – 32,6 млрд грн, або 69%. Засобами побутові споживачі оплатили 14,9 млрд грн», – розповіли в РГК.

У компанії відзначили, що до кінця опалювального сезону субсидії і пільги на суму 12 мільярдів гривень не були вчасно профінансовані з бюджету.

«Регіональна газова компанія» управляє понад 20-ю газорозподільними компаніями в Україні і належить бізнесменові Дмитру Фірташу.

Нагадаємо, за перший квартал 2017 року борги українців за оплату газу збільшилися на 16,7% і склали 7,117 мільярдів гривень.

З 1 травня 2017 року житлову субсидія на наступний період не призначатиметься при наявності двомісячної заборгованості з оплати послуг ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: