Останні слова Чечетова: «Немає жодних моральних сил більше жити»

Читать на русском

Екс-депутата Партії регіонів Михайла Чечетова знайшли мертвим біля свого будинку вночі 28 лютого. Екс-заступник голови фракції вистрибнув з висоти 17-го поверху з квартири, де жив з дружиною і залишив передсмертну записку.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Дзеркало тижня

«О 2:00 дружина виявила світло в кабінеті квартири і записку на столі. Він стрибнув з 17-го поверху своєї квартири», - повідомили в прес-службі київської міліції.

Михайло Чечетов залишив після себе передсмертну записку приблизно такого змісту: «Немає жодних моральних сил більше жити. Я йду. Думаю так буде краще для всіх. Спасибі всім за підтримку».

За фактом смерті Михайла Чечетова порушено кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального Кодексу - умисне вбивство, як робиться завжди в таких випадках для того, щоб перевірити всі можливі версії.

Судячи з показань дружини Михайла Чечетова, сумнівів у тому, що це було самогубство у неї немає.

Є тільки момент про те,  чи не довели його до самогубства погрозами при зустрічі або по телефону, особи проти яких він міг дати свідчення.

Як пише український політолог Тарас Березовець у своєму Facebook cмерть Чечетова може бути першим сигналом у подальшій низці смертей.

«Смерть Чечетова може стати тільки першою у низці смертей інших колишніх регіоналів. Забирають кінці», - пише політолог.


Нагадаємо, що 21 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Чечетова і призначив заставу п'ять мільйонів гривень.

Пізніше, 23 лютого, за Чечетова внесли заставу, і він був відпущений.

Однак, незабаром генпрокурор Віктор Шокін заявив, що на адресу Михайла Чечетова прозвучать нові звинувачення. Шокін підкреслив, що Чечетов «безумовно винен у диктаторських законах», прийнятих 16 січня 2014.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: