Журналісти розповіли нові подробиці розслідування вбивства Шеремета

Читать на русском
У розслідуванні журналістів OCCRP і Слідства.Інфо повідомляє про стеження колишнього співробітника СБУ за вбитим журналістом УП.

Колишній співробітник Служби безпеки України був помічений на відео з камер спостереження в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів OCCRP і «Слідства.Інфо», які провели незалежне розслідування вбивства, стався 20 липня 2016 року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Згідно з даними розслідування, співробітник на ім'я Ігор Устименко працював в СБУ принаймні до 2014 року. Сам Устименко відмовився коментувати свої зв'язки зі службою. СБУ також відмовилася надавати коментарі для фільму.

Устименко перебував біля будинку Шеремета принаймні кілька годин тієї ночі, коли під автівку журналіста було підкладено вибухівку. Він приїхав на місце події на Шкоді Октавія АА 2551 МО сірого кольору. Її зафіксували кілька камер спостереження в районі, де проживав Павло. Автівка зареєстрована на іншу особу, Зарецьку Наталію Леонідівну.

У коментарі журналістам Зарецька та Устименко давали суперечливі свідчення з приводу придбання авто. Устименко також не зміг зрозуміло пояснити причини перебування поблизу будинку Шеремета.

Однак уже після оприлюднення розслідування журналістів речник СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Ігор Устименко був звільнений зі служби 29 квітня 2014 року.

Нагадаємо, Україна звернулася за допомогою до 14 країн у справі Шеремета.

Раніше поліція не виключала причетності бійців Нацгвардії до вбивства Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: