Меркель у Сочі: Україна повинна отримати доступ до свого кордону на Донбасі

Читать на русском
Кацлер Німеччини за підсумками переговорів із президентом Росії заявила, що нормандській четвірці необхідно працювати над поверненням Україні контролю над її державних кордоном на сході.
Володимир Путін і Ангела МеркельФото: euroua.com

Україна повинна отримати доступ до свого державного кордону з Російською Федерацією на Донбасі.

Таку заяву 2 квітня за результатами переговорів із російським президентом Володимиром Путіним у Сочі зробила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости».

«Я не вважаю за доцільне укласти нову угоду... Звичайно, це все пов'язано з мінським політичним процесом, який спрямований на майбутнє врегулювання... Ми, звичайно, хочемо забезпечити, щоб Україна отримала доступ до свого державного кордону», – зазначила вона.

Своєю чергою, Путін наголосив на необхідності продовження роботи в нормандському форматі.

«Нормандська четвірка повинна і надалі активно займатися врегулюванням української кризи. Тобто робота в цьому форматі буде продовжена і після президентських виборів у Франції», – заявив він, відзначивши, що серед завдань, які мають бути реалізовані – розведення сил, «налагодження діалогу» між Києвом та невизнаними республіками та законодавче закріплення їхнього статусу й проведення після цього виборів.

Про те, що питання проведення виборів на Донбасі не буде розглядатися Києвом до повного виконання Мінських угод, заявляли чимало високопоставлених українських чиновників. Наприклад, спікер парламенту Андрій Парубій про це говорив у травні минулого року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: