Вибух у Кабулі: ІДІЛ взяла на себе відповідальність за атаку на конвой НАТО

Читать на русском
Бойовики повідомили, що терорист-смертник підірвав замінований автомобіль, коли конвой проходив повз район біля посольства США, убивши вісім американських солдатів.

За атаку на броньований конвой НАТО в столиці Афганістану Кабулі взяли на себе відповідальність бойовики терористичного угруповання «Ісламська держава».

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«В заяві на сайті свого агентства Amaq бойовики повідомили, що терорист-смертник підірвав замінований автомобіль, коли конвой проходив повз район біля посольства США, убивши вісім американських солдатів», - йдеться в повідомленні.

Водночас чиновники органів охорони здоров'я Кабулі заявили, що вісім загиблих - цивільні особи, і що принаймні 28 осіб отримали поранення в результаті вибуху, який стався під час ранкової години пік в жвавій частині міста. Серед поранених також троє американських військовослужбовців.

Нагадаємо, в ніч на 3 травня у центрі Кабула прогримів потужний вибух. Напад було скоєно на бронетранспортери місії НАТО «Рішуча підтримка», в рамках якої в країні залишаються близько 13 тисяч іноземних військових.

Пізніше стало відомо про загибелі 8 осіб, поранення отримали ще 25 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: