Лукашенка обурили претензії РФ до якості білоруських товарів

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заступився за вітчизняну продукцію, на яку Росія вводила обмеження на ввезення.
Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заступився за вітчизняну продукцію, на яку Росія ввела обмеження на ввезення, розкритикувавши відносини російської влади.

Про це передають РІА Новини, пише «Слово і Діло».

Лукашенко запевняє, що білоруські підприємства випускають продукцію, контроль за якою жорсткіше, ніж в ЄС.

Наймасштабніші антиурядові мітинги в Білорусі за час правління ЛукашенкаСучасна історія Білорусі не надто багата на масштабні акції протесту, але це не означає, що за понад 20 років незалежності держави їх не було взагалі.

«Коли нам сьогодні дорікають, що у нас продукти харчування не ті, це вже занадто. Білорусь - єдина республіка, яка зберегла ГОСТи, ми їх посилили. Вони жорсткіше, ніж в Євросоюзі. Сьогодні у нас з підприємства, ферми не вийде погана продукція, її відразу перевірять і відбракують. Коли ви чуєте мою різку реакцію (на претензії Россільгоспнагляду до білоруської продукції - ред.), це не тому, що Лукашенко дуже емоційний. Справа не в емоціях, а в тому, що це (модернізація АПК - ред.) нам дуже дорого коштувала», - сказав Лукашенко під час зустрічі з губернатором Ростовської області РФ Василем Голубєвим.

Навчання армії РФ у Білорусі: залякування чи підготовка до нападуПолітичний експерт оцінив загрозу ескалації на Донбасі через російсько-білоруські навчання «Захід-2017».

Білоруський лідер поставив питання гостро - якщо продукція не потрібна на російському ринку, то він готовий перенаправити її на інші, наприклад в Китай, Південну Америку або Африку. Він закликав Росію «не ставити підніжки», якщо співпрацюють в рамках єдиного ринку.

У той же час Лукашенко відзначив, що РФ зацікавлена ​​в білоруській продукції. «Тоді не заважайте торгувати. А якщо з кимось конкуруємо, тоді треба чесно, щиро конкурувати - у нас вільний ринок», - підкреслив білоруський лідер.

Відзначимо, що Порошенко повідомив про домовленість з Лукашенком по демаркації кордону.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що домовився з білоруським колегою Олександром Лукашенком про відновлення кооперації між українськими та білоруськими підприємствами.

А в уряді Білорусі відмовилися визнати борг за російський газ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: