Лукашенко не відступиться від «декрету про дармоїдство»

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що декрет про дармоїдство не скасований і не призупинений, а наразі заморожено тільки ціогорічну виплату.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що декрет про дармоїдство не скасований і не призупинений, а наразі заморожено тільки ціогорічну виплату.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

«Як би не було непопулярно: декрет № 3 я не відміняв і навіть не припиняв, - сказав він. - Це неправильно говорять. Декрет № 3 сьогодні працює. Єдине, чого я вимагав, якщо влада повинна була, - понадсилали ці листи щастя кому треба і кому не треба - призупинити виплату на цей рік».

За словами О.Лукашенка, за цей час будуть вивірені всі списки.

Він підкреслив, що вважає ненормальною ситуацію, коли «350 тисяч, які повинні працювати і не працюють, не несуть ніякого навантаження».

«Ви повинні знати, що я від цього не відступлюся. Ми повинні навести в країні лад. Прийшов час, коли потрібно наводити порядок і з зайнятістю людей», - підкреслив О.Лукашенко.

За його словами, «цей декрет - лакмусовий папірець в соціальній сфері, він висвітлив дуже багато негативних питань».

«Ми від нього відмовлятися не будемо, але приведемо все до ладу, щоб люди не ображалися», - сказав О.Лукашенко.

Нагадаємо, в Білорусі вже понад місяць тривають протести проти декрету президента, що передбачає введення податку з непрацюючих громадян.

Після «Маршів недармоїдів», які відбулися в трьох містах країни 15 березня, було затримано понад 50 активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: