Євросоюз запустив інформаційну кампанію про правила і плюси безвізу для українців

Читать на русском
Представництво Європейського Союзу в Україні запустило інформаційну кампанію Відкрий Європу для пояснення українцям правил і переваг безвізового режиму.

Представництво Європейського Союзу в Україні запустило інформаційну кампанію «Відкрий Європу» для пояснення українцям правил і переваг безвізового режиму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу посольства ЄС.

Кампанія почалася з запуску інформаційної платформи «Відкрий Європу».

«Матеріали орієнтовані на найширшу аудиторію – від студентів до пенсіонерів, які подорожують, бізнесменів. Всі головні аспекти безвізових поїздок в ЄС роз'яснюються в зручній формі запитань і відповідей, простою і доступною мовою. Розділи для мандрівників докладно пояснюють правила і можливості безвізу – роль біометричного закордонного паспорта, правила перетину кордону, терміни перебування в ЄС, можливості для туризму, короткотермінового навчання та розвитку бізнесу», – йдеться в повідомленні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що Україна стане членом Євросоюзу до 2025 рокуСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Крім того, на ресурсі є розділи для мандрівників з дітьми, мешканців окупованих територій України – Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей.

Також на сайті представлена інформація для українців, які збираються вчитися або працювати в Євросоюзі і розділ про програми ЄС для вчених і студентів з України.

Інформаційна платформа працює на українській та російській мові і буде діяти до кінця 2018 року.

Нагадаємо, 11 травня Європейський союз затвердив законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

Президент Петро Порошенко назвав затвердження Радою Європи безвізового режиму для України поверненням українців до спільного європейського дому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: