«Цей день ми наближали як могли»: соцмережі про безвіз

Читать на русском

Слово і Діло зібрало реакцію користувачів соціальних мереж на рішення Євросоюзу про ухвалення безвізу для українців.

Сьогодні, 11 травня, Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України. Урочисте підписання відбудеться 17 травня.

«Слово і Діло» зібрало найцікавіші реакції користувачів соцмереж.

Регіональний кореспондент «Надзвичайних Новин» Слава Мавричев процитував слова пісні Льва Лещенка про День Перемоги.

«Хочеться «Оди радості». А настрій: «Цей день ми наближали, як могли». Йдемо в Європу. Але, якось по-радянські. З лівої ноги, струнким маршем, коробочками почесних варт і студентів», – зазначив він, прикріпивши фото.

Випусковий редактор «5 каналу» Ігор Чичкан написав, що від сьогодні черги за біометричними паспортами тільки зростатимуть.

«Черги за біометричними паспортами сьогодні стануть ще довшими, судячи з усього. А хоча так, «у людей же грошей немає» і «кому він потрібен ваш безвіз», – написав Чичкан.

Виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин вважає, що безвіз з ЄС полегшить спроби української молоді з'їздити до Європи.

«Безвіз Україні з ЄС остаточно схвалили, щоб відвернути увагу від візиту смутної конячки Лаврова в США. А якщо серйозно то вітаю всіх причетних: урядовців, політиків, дипломатів, журналістів, активістів, міжнародних партнерів. Це справді спільна перемога і спільний виклик: молоді тепер буде ще легше залишати Україну, якщо ми її не зробимо успішною», – наголосив він.

Політолог Микола Давидюк заявив, що безвіз є буденним інструментом сучасного жителя і не треба перебільшувати його значення.

«Користуйтесь безвізом, як зубною щіткою... І не перебільшуйте його значення, але робіть це постійно.. Щоб зберігати гігієну голови... Бо це не панацея і не легендарна мрія, а буденний інструмент сучасного жителя», – наголосив політолог.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: