Порошенко: безвіз для України — це повернення до спільного європейського дому

Читать на русском
За словами Порошенка, безвіз – це значно більше, ніж спрощений спосіб виїзду за кордон. Це – гігантський крок у Європу, утвердження свободи людини і незалежності України.

Затвердження Радою Європи безвізового режиму для України є поверненням українців до спільного європейського дому.

Про це йдеться у зверненні Петра Порошенка, передає «Слово і Діло».

«Щойно Рада міністрів Євросоюзу ухвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі. 17 травня в Страсбурзі в будівлі Європарламенту, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, мабуть, один з найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді глави української держави», - підкреслив Президент.

Він зазначив, що рішення мають оприлюднити в Офіційному журналі Союзу – і за двадцять днів воно набуде чинності.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що Україна стане членом Євросоюзу до 2025 рокуСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Приблизно 11 червня 34 європейських країни ввімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів для безвізових короткострокових поїздок. Зникнуть черги до посольства і візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина зі збору паперів. Люди зекономлять гроші, які витрачали на консульські збори і послуги посередників», - зазначив Порошенко.

За словами Порошенка, безвіз – це значно більше, ніж спрощений спосіб виїзду за кордон. Це – гігантський крок у Європу, утвердження свободи людини і незалежності України.

Нагадаємо, сьогодні, 11 травня, Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

Раніше Порошенко назвав 11 червня датою ухвалення остаточного рішення щодо безвізового режиму для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: