Мінфін назвав умову для використання конфіскованих грошей Януковича

Читать на русском
Конфісковані кошти можуть бути використане тільки після внесення змін у Закон про державний бюджет.

Конфісковані кошти з рахунків оточення екс-президента Віктора Януковича можуть бути використані тільки після внесення змін у Закон про держбюджет.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, передає «Слово і Діло».

«Вже завершено перерахування конфіскованих 1,1 млрд доларів «коштів Януковича» до Державного бюджету України», - йдеться в повідомленні.

Як Україна витратить конфісковані «гроші Януковича»Гроші з арештованих рахунків екс-президента Віктора Януковича вже надійшли до Державного казначейства: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, на що їх витратять.

У Мінфіні відзначають, що облігації, які за поданням Генеральної прокуратури України були заарештовані на рахунках низки нерезидентів, мали різні строки погашення. Однак до кінця 2016 року всі випуски, крім одного в розмірі 200 млн дол., було погашено, і кошти було зараховано на рахунки. Таким чином, сума в 1,1 млрд дол. включає як тіло, так і нараховані відсотки.

Водночас у ході обговорення законопроекту про спецконфіскації в 2015-2016 рр. часто називалася цифра 1,5 млрд дол. як розмір коштів, які заарештовані і можуть потенційно бути предметом спецконфіскації. У даному випадку мова йшла про облігації та кошти на рахунках в Ощадбанку та Укргазбанку.

На сьогоднішній день завершена Генпрокуратурою справа і рішення суду стосується коштів в «Ощадбанку», де на суму 1,1 млрд дол. коштів і цінних паперів вартістю 200 млн дол. була застосована конфіскація. Всі облігації були погашені, крім випуску, який має більш тривалий термін обігу в розмірі 200 млн дол.

Нагадаємо, раніше в ГПУ підрахували, що під час перебування екс-президента Віктора Януковича при владі було вкрадено близько 40 млрд доларів, що становить приблизно один держбюджет України.

Також глава держави розповів, що найближчим часом будуть заарештовані нові кошти на рахунках колишніх чиновників на мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: