Те, що сталося в Дніпрі – це за межею: реакція соцмереж

Читать на русском

Слово і Діло зібрало реакцію користувачів соціальних мереж на масову бійку 9 травня в Дніпрі з побиттям учасників АТО.

9 травня в Дніпрі сталася масова бійка між співробітниками Національної поліції і учасниками АТО. Перші застосували проти друге силу, крім того, в подіях брали участь як і раніше тітушки. Реакція міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на змусила себе чекати: було звільнено низку поліцейських, у тому числі начальника управління Нацполіції Дніпровської області генерала Ігоря Репешка.

«Слово і Діло» зібрало реакцію користувачів соцмереж на події в Дніпрі.

Депутат Харківської обласної ради Дмитро Булах написав, що історія з 9 травня пішла на спад, якби не події в Дніпрі.

«Знаєте, я б сказав, що історія з 9 травня, в цілому, пішла на спад, якби не Дніпро. Те, що сталося в Дніпрі це за гранню. Те, що Аваков давно повинен злетіти за провал реформи – це зрозуміло (як на мене, так він і не повинен був на цю посаду «залітати»). Те, що на 4-му році війни відбувається таке і сепарське кодло відчуває себе в праві бити ветеранів війни за незалежність – це пекло, просто пекло», – вважає депутат.

Учасник АТО, брат народного депутата Мустафи Найєма Масі заявив, що гірше бездіяльності влади – це звинувачення народу в наслідках такого бездіяльності.

«Куди гірше бездіяльності влади – звинувачення народу в наслідках такого бездіяльності. Генеральний прокурор щосили намагається поміняти рольову модель, де народ наймає і його в тому числі, щоб захищати народ. Особливо цинічні ці звинувачення щодо людей, які були на фронті і сподівалися, що тут тил прикритий і працюють всі ці держструктури на благо», – зазначив він.

Виконавчий директор TI Ukraine Ярослав Юрчишин вважає, що влада боїться ухвалювати рішення щодо таких провокацій як в Дніпрі.

«Страх ухвалити рішення призводить до того, що рішення ухвалюються за тебе. Непереносимість пам'яті жертв Другої світової – це свято використовують реваншисти. Неготовність системно вичищати міліцію – старі ментовські підходи повертаються», – вважає Юрчишин.

Народний депутат Андрій Денисенко закликав жителів Дніпра виходити на протест під будівлю обласної поліції.

«Дніпро повинен вийти. На вулицю, на протест під стіни обласної поліції. Сьогодні о 18:00. Рішуче і масово, як це ми робили в 14-м, тому що в двері нам знову стукає нова «руська весна»... Вийти – щоб захистити себе, честь своїх громадян і ще раз – Україна», – написав нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: