Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти керівників НБУ часів Януковича

Читать на русском
ГПУ закінчила досудове розслідування за підозрою в розкраданні майже 800 мільйонів гривень колишнім заступником голови НБУ Олексієм Ткаченко та гендиректором департаменту банківського нагляду НБУ Романом Яковлєвим в справі Курченка.
фото: podrobnosti.ua

ГПУ закінчила досудове розслідування за підозрою в розкраданні майже 800 мільйонів гривень колишнім заступником голови НБУ Олексієм Ткаченко та гендиректором департаменту банківського нагляду НБУ Романом Яковлєвим в «справі Курченка».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку генпрокурора Юрія Луценка в Facebook.

Обидва колишні керівники Нацбанку підозрюються в участі у створеній колишнім президентом Віктором Януковичем і Сергієм Курченко злочинної організації.

«Зазначені особи звинувачуються в забезпеченні прийняття Національним банком України в 2013 році незаконного рішення про видачу підконтрольному злочинної організації банку стабілізаційного кредиту, який в подальшому використовувався в інтересах співучасників злочину шляхом виведення коштів за кордон та звернення їх в готівку», – написав Луценко.

В результаті їх дій державі було завдано збитків на суму в 787 мільйонів гривень.

В даний момент все встановлене майно підозрюваних заарештовано, обвинувальний акт у їхній справі направлено до суду.

Ткаченко і Яковлєв були затримані ГПУ за підозрою в розкраданні держкоштів на суму 787 мільйонів гривень в липні 2016 року.

Пізніше суд призначив їм заставу в розмірі 3 мільйони для Ткаченко і 1,5 мільйона для Яковлєва, після чого вони обидва вийшли на свободу.

Нагадаємо, 28 квітня Луценко розповів, що розраховує на винесення судом вироків у справах власника «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченко і колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка до 24 серпня.

11 квітня прокурор Одеської області Олег Жученко заявив, що один з фігурантів кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету 1,2 млрд грн щодо ввезення в Україну 800 тисяч тонн нафтопродуктів по «схемі Курченко» визнав свою провину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: