Представник США в ОБСЄ назвала приклади протидії Росії зусиллям з припинення війни на Донбасі

Читать на русском
Росія активно протидіє зусиллям з припинення бойових дій на Донбасі, чому є конкретні приклади.

Росія активно протидіє зусиллям з припинення бойових дій на Донбасі, чому є конкретні приклади.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в ОБСЄ Кейт М. Бернс, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

Вона нагадала про нещодавні обстріли сил АТО в районі Станиці Луганській, які перезапустили відлік часу перед розведенням сил, напад сил проросійських сепаратистів на українські позиції під тим же населеним пунктом в той же день, коли РФ і контрольовані нею бойовики заявили про свою готовність відвести свої сили.

Також вона висловила жаль, що РФ не підтримала резолюцію ОБСЄ, яка засуджує спроби залякування спостерігачів місії і відмову в наданні їм доступу до деяких з контрольованих бойовикам районів.

«Відмова Росії приєднатися до решти країн-учасників і повністю підтримати спостерігачів співвідноситься з тим, що вона не забезпечує доступ місій по всій території України, зокрема на територіях підконтрольних спільним російсько-сепаратистським силам. Обмеження в доступі, разом з погрозами і залякуванням послаблюють наглядову місію. Тільки минулого тижня, спільні російсько-сепаратистські сили 13 разів обмежували доступ спостережних місій», – зазначила Бернс.

Крім того, вона підкреслила, що російська агресія проти України загрожує стабільності і безпеці в Європі.

«Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо спроби Росії змінити кордони України. Разом з нашими європейськими партнерами ми заявляємо, що наші санкції проти Росії залишаться в силі, доки вона повністю не виконає мінські домовленості, а санкції пов'язані з Кримом, будуть в силі, доки Росія не поверне Україні контроль над півостровом», – заявила представник США в ОБСЄ.

Нагадаємо, 29 квітня на контрольованій бойовиками території Луганської області в черговий раз стався обстріл спостерігачів ОБСЄ.

Раніше, 23 квітня в районі контрольованого бойовиками села Пришиб на вибуховому пристрої підірвалася машина зі спостерігачами ОБСЄ: загинув громадянин США, двоє спостерігачів отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: