Аваков: 9 травня буде жорстка реакція на антиукраїнську символіку та заяви

Читать на русском
За словами Авакова, «в цьому році, як і завжди, різні політичні сили спробують використати 9 травня для того, щоб якимось чином нагадати про себе».
Арсен Аваков

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що підрозділи Нацполіції і Нацгвардії будуть жорстко реагувати на антиукраїнську символіку і заяви під час масових заходів 9 травня.

Про це повідомили в прес-центрі МВС України, передає «Слово і Діло».

«Апологети «русского мира» в Україні через свої пропагандистські канали розганяють, спекулюючи на почуттях людей, акцію «безсмертний полк». Це робиться не заради тих, хто воював у Другій світовій війні, не заради історичної пам'яті, а заради можливості спровокувати внутрішні конфлікти в українському суспільстві на тлі триваючої агресії Росії», - заявив глава МВС.

За словами Авакова, «в цьому році, як і завжди, різні політичні сили спробують використати 9 травня для того, щоб якимось чином нагадати про себе».

«Мені відомо про плани таких провокацій у столиці та низці міст південного сходу України. Бачимо імена та «задуми організаторів». ... На всіх демонстраціях і маршах, запланованих на цей день, підрозділи Нацполіції і Нацгвардії будуть жорстко реагувати на антиукраїнську символіку і заяви. Всі спроби тих, хто прагне до провокацій, будуть припинені», - заявив він.

Зазначимо, правопорядок і суспільну безпеку в Донецькій області 8 і 9 травня будуть забезпечувати понад 2 тисяч поліцейських.

В Українському інституті національної пам'яті розповіли про урочисті заходи до Дня пам'яті та примирення 8 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: