Посол США відзначила необхідність створення антикорупційного суду в Україні

Читать на русском
Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович нагадала про необхідність створення антикорупційного суду в Україні.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович зазначила необхідність створення антикорупційного суду в Україні.

Так, в ефірі «Громадського» дипломат зазначила, що реформи у сфері правосуддя є критично важливими, передає «Слово і Діло».

Ситник сумнівається в ухваленні Радою закону про антикорупційні судиУ Національному антикорупційному бюро прокоментували можливість ухвалення нардепами закону про антикорупційні суди.

«Вони важливі і для українців, які хочуть, щоб до них справедливо ставилися в суді, і для іноземних інвесторів, у випадку, якщо ділові суперечки дійдуть до суду», - сказала посол.

У зв'язку з цим Йованович також згадала підтримувану США програму у сфері юстиції в Україні, яка, за її словами, «допомогла сформулювати дуже важливі закони і поправки до Конституції, ухвалені минулої весни та восени».

Також посол зазначила, що нині за участі США відбувається робота з усіма зацікавленими сторонами щодо формування нового Верховного суду.

«Окремо ми виділяємо одну важливу реформу - заснування антикорупційного суду України, адже нині в країні є незалежні і здібні слідчі, є незалежні здібні прокурори. Але для забезпечення результатів, яких хочуть українські громадяни, потрібна і судова система, що також буде незалежною», - підкреслила Йованович.

Вона сказала, що реформи – це процес, і тому США зацікавлені у стабільному поступі.

«І ми його бачимо. Гадаю, що загальні тенденції рухаються у правильному напрямку», - додала Йованович.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що у лютому 2016 року Національне антикорупційне бюро України буде сформовано на 90%Сказано 18 січня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Згідно з меморандумом між Україною і Міжнародним валютним фондом за підсумками третього перегляду програми розширеного фінансування EFF, антикорупційний суд України має розпочати свою діяльність до кінця березня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що неформальна робоча група готує альтернативний законопроект про Антикорупційний суд.

Нагадаємо, у представництві ЄС повідомили, коли очікують від України ухвалення закону про Антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: