Трамп пропонує значно знизити податки для американців

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп має намір масово знизити податок на прибуток підприємств і прибутковий податок фізосіб.

Президент США Дональд Трамп має намір масово знизити податок на прибуток підприємств і прибутковий податок фізосіб.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін і глава Національної економічної ради при Білому домі Гері Кон представили податкову ініціативу президента Дональда Трампа.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

Американський лідер має намір масово знизити податок на прибуток підприємств і прибутковий податок фізосіб. Він сподівається, що пожвавлення економічної активності призведе до зростання бази оподаткування і в результаті не позначиться на доходах бюджету.

План Трампа передбачає зниження податку на прибуток підприємств з 35% до 15%. За словами Мнучіна, цей податок буде стосуватися як корпорацій, так і малого та середнього бізнесу.

Він також пообіцяв невисокий податок на повернення прибутку з-за кордону, що, за його словами, призведе до повернення в країну трильйонів доларів, зароблених американськими компаніями в третіх країнах.

Для фізичних осіб Трамп пропонує скоротити кількість податкових категорій з семи до трьох.

«Ми маємо намір скоротити податки і спростити податкове законодавство шляхом скорочення наявних семи ставок податкових питань до трьох - 10%, 25% і 35%. Ми маємо намір подвоїти стандартні суми доходу, що не обкладаються індивідуальним прибутковим податком», - зазначив Кон.

За його словами, США створюють «нульову ставку податкового обкладення для перших 24 тисяч доларів доходу, які заробляє сімейна пара».

Крім того, Трамп має намір встановити податкові пільги для сімей з дітьми і подвоїти можливе податкове вирахування для сімейних пар. Крім цього, він хоче скасувати те, що Кон назвав «податком на смерть» - масштабне оподаткування, яке ускладнює передачу великих статків у спадок.

Глава Національної економічної ради зазначив визнаний факт, що податкова система США дуже заплутана і додав, що 90% платників податків доводиться вдаватися до допомоги професіоналів, щоб підготувати свою податкову декларацію.   За його словами, замість єдиної форми звітності у Податкової служби США існує 199 різних форм прибуткового оподаткування для фізичних осіб.

Нагадаємо, Трамп має намір урізати бюджет на користь армії.

Також американський лідер має намір розширити ядерний арсенал, щоб США «були на вершині конкуренції» в цій галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: