Нацбанк випустив монету з Богданом Ступкою

Читать на русском
Національний банк України випустив ювілейну монету в пам'ять про українського актора Богдана Ступку.

Національний банк України випустив пам'ятну монету номіналом в 2 гривні із зображенням українського актора театру і кіно Богдана Ступки. Монету відлили з нейзильберу в кількості 25 тисяч штук.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Богдану Ступці були підвладні будь-які образи і персонажі: він зіграв більше 150 ролей в кіно і на театральній сцені. У кіно актор дебютував роллю Ореста Дзвонаря у фільмі Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» (1971). Ступка зіграв багато історичних постатей - гетьманів Івана Брюховецького, Івана Мазепу, Богдана Хмельницького, а також Чингісхана, Бориса Годунова, Остапа Вишню і інших. За виконання головної ролі у виставі «Тев'є-Тевель» Богдан Ступка нагороджений Державною премією України імені Тараса Шевченка в галузі театрального мистецтва (1993 рік) », - повідомили в НБУ.

На аверсі монети розміщено: угорі напис УКРАЇНА, малий Державний Герб України; в центрі - стилізована композиція: на тлі театральної куліси зображено кінострічку, на дзеркальному тлі - театральні маски; внизу - рік карбування монети 2016, номінал 2 гривні і логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети зображено Богдана Ступку, ліворуч від якого написи БОГДАН/СТУПКА/ 1941/2012.

Нагадаємо, Національний банк України затвердив регламент роботи системи електронних платежів НБУ та роботи банківської системи в кінці грудня 2016 года-початку січня 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: